Sointukylpy & äänimaljahoidot

Äänimaljarentoutus on rauhallinen ja meditatiivinen hetki, jossa keho ja mieli rentoutuu äänimaljojen luomista äänten taajuuksista ja värähtelyistä. Sointukylvyssä kokonaisvaltaisen rentoutuksen luovat Tiibetiläiset äänimaljat, kristalliäänimaljat, rumpu, Koshi tuulikellot sekä saderumpu. Rummun voimakkaat värähtelyt sovittavat energiamme maan pulssiin, sekä maadoittavat ja koskettavat meitä luuytimeen saakka. 

Kehon ja mielen rentoutuessa
- virkeys- ja energiatasot lisääntyvät
- stressitaso laskee
- levollisuus ja unenlaatu paranevat 
- itsetuntemus vahvistuu
- kehosi vapautuu jännityksistä, huolista sekä arkipäivän kiireestä

Sointukylvyn aikana maataan (tai istutaan) joogamaton tai muun alustan päällä, viltin alla lämpöisessä. Tunnin alussa esittelen instrumentit, jonka jälkeen ohjaan hengitys,- ja mielikuvaharjoituksen, jotka rauhoittavat ja maadoittavat lempeästi äänimaljojen soidessa vieden Sinut meditatiiviselle matkalle. Soiton jälkeen kehoa herätellään hitaasti ja palaudutaan takaisin tähän hetkeen. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta.

Huomioithan:
Sointukylvyn/äänimaljahoidon kontraindikaatiot; 
- Raskauden alkuvaiheen 12 ensimmäistä viikkoa
- Vaikea epilepsia (jossa värähtelyt, humina ym. voi laukaista kohtauksen)
- Sydämentahdistin, rytmihäiriöt 
- Vakavat tai kliiniset mielenterveysongelmat
- Kasvaimet ja etäpesäkkeet
Jos sairastat syöpää ja sinulla syöpähoidot vielä käynnissä. Äänihoitoja ei suositella, koska ei ole tarkkaa tietoa äänen värähtelyjen vaikutuksista syöpäsoluihin.

Asiakkaiden palautteita

"Suosittelen kaikkia kokeilemaan äänimaljahoitoa. Mystinen, väkevä ja vahva kokemus, kun uskaltaa tyhjentää mielensä ja on vain sitä hetkeä varten, niin voi saada paljon tältä kokemukselta."  

"Ihanan rentouttavaa ja lämmin tunne koko kehossa, joka jatkui vielä koko illan. Kiitos!"

"Todella rauhoittava, rentouttava ja ajatuksia herättävä sointukylpy. Lisää..."


Äänimaljarentoutus sopii loistavasti myös työpaikan tykypäiviin ja muille pienille ja isommille ryhmille. Rentoutukset pidän ryhmäkoon mukaan joko Wasa Wellnessin salissa tai Vaasa Kundaliniyoga Centerin salissa. Voin tulla myös pitämään rentoutuksen teille paikan päälle, josta sovitaan erikseen. Yksityistilaisuuksien hinta koostuu ryhmäkoon, paikan ja ajankohdan mukaan. 

Yrityksille tykyohjelma ja muut yksityistilaisuudet tilauksesta. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous sähköpostitse: tiina.wasawellness@gmail.com

Kaikille avoimia tunteja järjestän Wasa Wellnessillä sekä Vaasa Kundaliniyoga Centerillä muutaman kerran kuukaudessa, varaa paikkasi tunneille nettiajanvarauksesta tai viestillä nro 040 354 1611. 

Kesto n. 60-75 min
Kertamaksu 29 € 
maksu kortilla, käteisellä tai ePassin hyvinvointipassilla

Yhteystiedot / Sointukylpyohjaaja Tiina A.Kaukonen 
tiina.wasawellness@gmail.com / 040 354 1611 

Lämpimästi tervetuloa!

* * * * *

Mitä on ääniterapia / Tiibetiläinen äänimaljahoito? 

Ääniterapia on vaihtoehtoisen lääketieteen ala, jota on käytetty jo tuhansia vuosia luomaan positiivisia vaikutuksia mielialaamme ja terapiana kehon, mielen ja hengen parantamiseksi. Äänikylvyt ovat yleisin ääniterapiamuoto, jossa soitetaan erilaisia instrumentteja kuten gongeja, tiibetiläisiä laulukulhoja, kristallikulhoja, temppelikelloja ja muita lyömäsoittimia joiden äänitaajuudet ja soinnut luovat harmonisen ja terapeuttisen ilmapiirin. Hoito edistää syvää lepoa, hermoston tasapainottamista ja emotionaalista vapautumista ja jolla on positiivinen vaikutus tunnelukkoihin, univaikeuksiin, ruoansulatusongelmiin, ahdistukseen ja erilaisiin jännitystiloihin kehossa.

Äänikylpy on meditatiivinen kokemus, jossa vain makaat ja annat kehosi ja mielesi täyttyä rauhoittavista äänistä. Äänikylpy antaa meille mahdollisuuden astua meditaation tilaan, jossa keskitymme ympärillämme oleviin instrumentteihin ja värähtelyihin ajatusten sijaan. Sen avulla voimme keskittyä sisäänpäin samalla kun olemme tietoisia siitä, mitä ympärillämme tapahtuu. Kun kuuntelemme tarkasti näitä resonoivia ääniä, voimme kuulla hienovaraisia eroja äänenkorkeuden, sävyn, äänenvoimakkuuden ja rytmin välillä. Nämä muunnelmat luovat rauhallisuuden ja rentoutumisen tunteen.

Ayurveda opetusten mukaan äänimaljojen rauhallisilla äänillä ja värähtelyillä on positiivinen vaikutus sekä kehoon että mieleen, koska se vaikuttaa suoraan kehon energiakenttään. Kun energiakeho on terve ja tasapainoinen, sen omat luonnolliset paranemiskyvyt vahvistuvat. Monet huomaavat, että äänihoitotekniikoiden harjoittamisen jälkeen he kokevat lisääntynyttä energiaa, parempaa henkistä selkeyttä, lisääntynyttä luovuutta, parempia ihmissuhteita ja kokonaisvaltaisesti harmonisempaa olotilaa.

Rummutus

Elävänä olemuksena rumpu nähdään samanaikaisesti henkisenä vartijana ja soittimena, elävänä perinteenä ja viittauksena menneeseen elämäntapaan. Rummun syke muistuttaa Äiti Maan sydämenlyöntiä. Äänen sanotaan parantavan ihmisten mielialoja, palauttavan tasapainoa, edistävän paranemista ja luovan yhteyden henkiolentoihin. 

Samanlaisista syistä rumpupiireillä on merkittävä rooli intiaanien kulttuurissa ja seremonioissa. Ne voivat olla hauskaa virkistystoimintaa tai tarkoitettu henkiseksi opastukseksi.


Koska äänimaljahoito on erittäin voimallinen ja tehokas niin silloin täytyy ottaa huomioon seuraavat terveydelliset rajoitukset jolloin äänimaljahoitoa ei suositella. 
Äänimaljahoidon kontraindikaatiot; 
- Raskauden alkuvaiheen 12 ensimmäistä viikkoa
- Vaikea epilepsia (jossa värähtelyt, humina ym. voi laukaista kohtauksen)
- Implantit, tekonivelet, metalliosat kehossa
- Kuume ja tulehdukset
- Hypertensiota aiheuttavat neurologiset sairaudet; 
Parkinsonin tauti, MS-tauti, ALS, toispuolihalvaus
- Vakavat sydänsairaudet, rytmihäiriöt, sydämentahdistin 
- Vakavat tai kliiniset mielenterveysongelmat
- Kasvaimet ja etäpesäkkeet
- Jos sairastat syöpää ja sinulla syöpähoidot vielä käynnissä. Äänihoitoja ei suositella, koska ei ole tarkkaa tietoa äänen värähtelyjen vaikutuksista syöpäsoluihin.


Henkilökohtaisessa hoidossa saat rentoutua hoitopöydällä viltin alla, hoito aloitetaan selkäpuolelta jonka jälkeen käännytään ja hoidetaan etupuoli. (hoito voidaan tehdä myös etupuolelta jos päinmakuu ei sovi tai vaihtoehtoisesti istuma-asennossa.) Hoidossa äänimaljoja soitetaan sekä kehon päällä että ulkopuolella, maljojen ollessa kevyessä kosketuksessa kehoon värähtelyt tuntuvat lempeästi läpi kehon tuoden harmonisoivan tunteen.

Äänimaljahoito yhdelle 60min - 65€

Äänimaljahoito yhdelle 30min - 45€   

Rumpurentoutus yhdelle 45-60min - 65€
Rummutus/rumpumatka on terapeuttinen äänikylpy, joka ulottuu syvälle kehoon. Äänikylvyllä on suotuisa vaikutus kehollemme ja mielellemme. Rummun värähtelyt sovittavat energiamme maan pulssiin, sekä maadoittavat ja koskettavat meitä luuytimeen saakka. Rumpumatkan jälkeen tunnemme itsemme kevyeksi, rennoksi, rauhalliseksi, energiseksi sekä maadoittuneeksi. 

(Äänimalja,-rumpurentoutus voidaan yhdistää kaikkiin hoitoihin, toiveiden mukaan)

Varaa aika


Äänimaljahoito kahdelle 60min / 100 €

Elämys yhdessä ystävän, kollegan tai rakkaan perheen jäsenen kanssa, joka luo syvärentoutuksen ja harmonisen olon kehoon, mieleen ja sieluun. Hoidossa soitetaan eri kokoisia käsin taottuja maljoja eri puolilla kehoa sekä kehon ulkopuolella. 

Rumpurentoutus kahdelle 45-60min / 100 €

Rumpurentoutus on terapeuttinen äänikylpy, joka ulottuu syvälle kehoon. Äänikylvyllä on suotuisa vaikutus kehollemme ja mielellemme. Rummun värähtelyt sovittavat energiamme maan pulssiin, sekä maadoittavat ja koskettavat meitä luuytimeen saakka.

Sointukylpy kahdelle 60min / 100 €

Sointukylpy kolmelle 60min / 135€

Sointukylpy kahdelle/kolmelle. Kylvyn aikana soitetaan erilaisia äänimaljoja, shamaanirumpua, tuulikelloja. (Sointukylvyssä äänimaljoja ei käytetä kehon päällä, kuten äänimaljahoidossa.) 

Sointukylvyt max. 2 henkilölle pidetään hoitohuoneellani. Ryhmä sointukylvyt/tykypäivät pidetään Wasa Wellnessin joogasalissa tai Vaasa Kundaliniyoga Centerillä ryhmäkoon mukaan.In english below:

Tibetan sound healing treatment is a gentle and deeply relaxing form of therapy that sends vibrations through the body and creates pure bliss for the mind, body and soul. During the sound bowl treatment, soothing sounds and vibrations are created using special metal bowls. The goal is to experience deep relaxation, release energy blockages and harmonize the body and mind.

This treatment consists of sound bowls being played on the body of the induvidual as well as in the area located near the person. Because the bowls are in direct contact with the body, the sensation of vibrations is intense and very effective.

Balance and harmony

According to Ayurvedic teachings, the calm sounds of sound bowls have a positive effect on both body and mind. The holistic approach to Tibetan medicine also includes mind and soul, so it is no surprise that sound bowl therapy is more than just a physical experience. The sounds of this ancient Tibetan treatment primarily promote deep relaxation, making it particularly well-suited for people who find it difficult to relax or are stressed. Treatment also has a positive effect on:
emotional locks, difficulty sleeping, digestive problems, emotional pain, anxiety, and various states of tension in the body.

This treatment starts with an individual laying down on the stomach covered with a blanket on a treatment table. After a certain time the individual turn on his back and gets the treatement also in front. (Treatment can also be done only from the front if the laying on stomach is not possible or alternatively in a sitting position.)

Please notice:
Contraindications of sound bowl therapy;
- The first 12 weeks of the initial phase of pregnancy
- Severe epilepsy (in which vibrations, humming, etc. can trigger a seizure)
- Implants, artificial joints, metal parts in the body
- Fever and inflammation
- Neurological diseases causing hypertension;
Parkinson's disease, MS, ALS, hemiplegia
- Serious heart diseases, arrhythmias, pacemaker
- Severe or clinical mental health problems
- Tumors and metastases
- If you have cancer and you are still undergoing cancer treatment. Sound treatments are not recommended because there is no accurate information about the effects of sound vibrations on cancer cells.

Sound healing treatment for one person 60min - 65 €
Sound healing for one person 30min - 45 €
(can also be combined with another treatments, with Reiki treatment or Indian head massage)

Relaxation with drumming for one person 45-60min / 65€
The sonic drum bath is a therapeutic sound bath of mysterious dimensions that reaches deep into the body. The vibrations of the drum attune our energy to the earth's vibration, making it easier to release stress and indulge us in the pulse of the earth. These deep vibrations are therefore grounded and touch us right to the bone - the backbone of our physical body.

Sound healing treatment for two 60min / 100 €

An experience together with a friend, colleague or beloved family member that creates deep relaxation and a harmonious feeling in the body, mind and soul. This treatement includes playing on hand-forged bowls in different sizes on the body aswell as outside of the body, with a goal to reach new positive mindset of the body and mind.

Relaxation with drumming for two 45-60min / 100 €

Sound bath for two 60min / 100 €

Sound bath for three 60min / 120€

Book time

Sound bath

The sound bath is a sound bowl relaxation treatement for a small group of people. A gentle and deep relaxation / meditation that sends vibrations through the body and creates pure bliss for the mind, body and soul. During the sound bath, soothing sounds and vibrations are created using special Tibetan metal bowls, crystal singing bowls, koshi chimes, kalimba, drum, raindrum and rattles. The goal is to achieve deep relaxation, release energy blockages and harmonize the body and mind.

As the body and mind relax, the level of alertness and energy increases, the level of stress decreases, rest and sleep quality improve, and self-awareness strengthens. Your body can be freed from tension, worries and the hustle and bustle of everyday life. 

The sound bath will also include drumming. The sonic drum bath is a therapeutic sound bath of mysterious dimensions that reaches deep into the body. The vibrations of the drum attune our energy to the earth's vibration, making it easier to release stress and indulge us in the pulse of the earth. These deep vibrations are therefore grounded and touch us right to the bone - the backbone of our physical body. Which has a beneficial effect on our body and spirit. But it can simply take us into the world of animal powers.

After the treatment, we feel light, relaxed, calm, full of energy and grounded. No previous experience required.

Please notice:
Contraindications of sound bath/sound bowl therapy;
- The first 12 weeks of the initial phase of pregnancy
- Severe epilepsy (in which vibrations, humming, etc. can trigger a seizure)
- Pacemaker
- Severe or clinical mental health problems
- Tumors and metastases
- If you have cancer and you are still undergoing cancer treatment. Sound treatments are not recommended because there is no accurate information about the effects of sound vibrations on cancer cells.

During the sound bath, you will lay (or sit) on a yogamat or other platform, under a blanket in a warm place. The sound bath lasts about 1,5h, which consists of initialization, breathing and visualization exercises and playing the sound bowls, and coming back to the present moment. 

Sound bath around 1h. / 29 € pers.
Upcoming classes will be announced separately on the website, facebook and instagram.
Welcome!

Sound bath is a calm and meditative experience where the body and mind relax as the sound bowls sing. A great addition to tyky,- and tyhydays, and bachelor parties, babyshowerss, etc., and a great way to start or end a workplace meeting or training day. The price of a sound bath depends on the size of the group, duration and location. Contact us if you want to order for the company.

Inquiries / Tiina A.Kaukonen / tiina.wasawellness@gmail.com / 040 354 1611 / www.tiinawasawellness.blogspot.com

You are warmly welcome!

 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sointukylpyrentoutus / Rumpumatka - Avoimet tunnit

Yrityksille & ryhmille

Rentouttavat hieronnat